Melegítő és tápláló: Édesburgonyás csicseriborsó curry

Ahogy beköszönt az őszi-téli időszak, mindannyian vágyunk valami igazán lélekmelengetőre – egy fogásra, ami nemcsak finom, de tele van tápanyagokkal is. Az Édesburgonyás Csicseriborsó Curry pontosan ezt nyújtja! Ez az egyszerűen elkészíthető étel tökéletes választás a rohanós hétköznapokra vagy egy baráti összejövetelre, amikor valami különlegeset szeretnél az asztalra tenni.


Ráadásul ez az étel nemcsak finom, hanem egészséges is! Rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, valamint könnyen alakítható vegán vagy vegetáriánus étrendhez. És a legjobb? Kevesebb mint 30 perc alatt elkészül, így akár egy hosszú nap után is könnyedén összedobhatod.

Hozzávalók (2-3 adag):
  • 1 közepes édesburgonya (kb. 300 g), meghámozva és kockákra vágva
  • 1 konzerv csicseriborsó (240 g leszűrve)
  • 1 közepes hagyma, aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 teáskanál reszelt friss gyömbér
  • 1 evőkanál curry fűszerkeverék
  • 1/2 teáskanál kurkuma
  • 1 konzerv kókusztej (400 ml)
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
  • Só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Az édesburgonyát hámozd meg és vágd kockákra. A csicseriborsót öblítsd le, és csepegtesd le.
Egy nagy serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, majd dinszteld meg a hagymát. Add hozzá a fokhagymát, a gyömbért, a curry fűszerkeveréket és a kurkumát, majd pirítsd néhány másodpercig, hogy felszabaduljanak az aromák.
Keverd bele a paradicsompürét, majd add hozzá az édesburgonyát és a kókusztejet. Főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg az édesburgonya megpuhul. Végül add hozzá a csicseriborsót, és főzd további 5 percig, hogy minden jól összeérjen. Sózd és borsozd ízlés szerint.

Tipp: Ne felejtsd el egy adag friss korianderrel vagy ropogós naan kenyérrel tálalni – így lesz igazán tökéletes az élmény!

Jó étvágyat :)

0 Comments

Hozzászólásoddal inspirálhatsz másokat – oszd meg véleményedet!