Téli melegítő póréhagymás édesburgonya krémleves


A hideg, őszi-téli napokon különösen jól esik egy meleg, tápláló leves. Ez a póréhagymás édesburgonya krémleves nemcsak ínycsiklandó, hanem rendkívül tápláló is. Az édesburgonya gazdag rostokban, vitaminokban és antioxidánsokban, míg a póréhagyma enyhén édes, finom ízt ad az ételnek, miközben segíti az emésztést. Ez a leves gyorsan elkészíthető, és mivel teljesen növényi alapú, a vegetáriánus és vegán étrendbe is tökéletesen illeszkedik. Ha szeretnéd a téli hónapokat egy kis extra meleggel és tápláló finomsággal átélni, próbáld ki ezt a könnyen elkészíthető, ínycsiklandó ételt!

Nézzük a receptet:

Hozzávalók:
  • 1 közepes póréhagyma (végeit eltávolítva és karikára vágva)
  • 2 közepes édesburgonya (hámozva és felkockázva)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 csésze zöldségalaplé (vagy víz)
  • 1/2 teáskanál őrölt fűszerkurkuma (opcionális, de finom extra ízt ad)
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1/4 csésze kókusztej vagy más növényi tej (opcionális, krémesebb állaghoz)
  • Friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés:
  • Egy közepes lábasban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon.
  • Add hozzá a póréhagymát, és pirítsd pár percig, amíg megpuhul.
  • Tedd hozzá az édesburgonyát és a kurkumát, majd pirítsd 1-2 percig.
  • Öntsd rá a zöldségalaplevet (vagy vizet), és forrald fel. Főzd 10-12 percig, amíg az édesburgonya megpuhul.
  • Használhatsz botmixert, hogy krémes állagot kapj.
  • Ha szeretnéd, adj hozzá kókusztejet a selymesebb textúrához és sóval, borssal ízesítsd.

Tálald friss petrezselyemmel a tetején, és indulhat az élvezet!

Jó étvágyat!

Több fincsi receptért iratkozz fel az inmysl hírlevélre: 





0 Comments

Hozzászólásoddal inspirálhatsz másokat – oszd meg véleményedet!