Képzeld el, ahogy egy hideg téli reggelen a konyhádat átjárja a friss sült palacsinta és a fűszeres mézeskalács illata. Ez a vegán és gluténmentes recept nemcsak a testedet, de a lelkedet is felmelegíti! A puha, fűszeres palacsinták, gyömbér és fahéj különleges harmóniájával idézik meg az ünnepek varázsát. Akár a karácsonyi reggeli fénypontjaként, akár egy nyugodt hétvégi reggelen is elkészítheted, garantáltan boldogságot csempész a napodba.
Hozzávalók:
- 1 csésze bármilyen növényi tej
- 2 teáskanál almaecet vagy citromlé
- 1 csésze gluténmentes lisztkeverék
- 1 evőkanál sütőpor
- ½ teáskanál tengeri só
- 1 evőkanál cukor (bármilyen fajta), juharszirup vagy agávé szirup
- 1 evőkanál olvasztott vegán vaj vagy olaj + extra a serpenyőhöz
- ½ teáskanál őrölt gyömbér
- ½ teáskanál fahéj
- ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg vagy szegfűbors
- ¼ teáskanál szerecsendió
- 2 evőkanál melasz
...és így készítsd el:
Keverd össze a növényi tejet és az almaecetet vagy citromlevet egy kis tálban és hagyd állni 5 percig, amíg kissé besűrűsödik.
Szitáld egy nagy tálba a lisztet, sütőport és sót.
Add hozzá a cukrot, olvasztott vegán vajat vagy olajat, fűszereket, melaszt és a növényi tejet a száraz hozzávalókhoz. Óvatosan keverd össze egy spatulával, amíg éppen csak összeáll. Ne keverd túl!
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon és kend meg egy kevés olajjal vagy vegán vajjal. Önts kb. ¼ csésze tésztát a serpenyőbe. Amikor buborékok jelennek meg a tetején, süsd még 2-3 percig, majd fordítsd meg, és süsd további 2-3 percig, amíg aranybarna lesz.
A palacsintákat melegen, kedvenc feltéteiddel, például juharsziruppal, friss gyümölcsökkel vagy kókusztejszínhabbal eheted. Tálald egy bögre forró kakaóval vagy kávéval és élvezd a pillanatot szeretteiddel – hiszen az ünnepek a közös élményekről és a finom falatokról szólnak.
Jó étvágyat és boldog, szeretetteljes ünnepeket kívánok!
0 Comments
Hozzászólásoddal inspirálhatsz másokat – oszd meg véleményedet!