Medvehagymás-articsókás quiche - Francia pizza


Hamarosan tavasz: Ízleld meg az évszak első ajándékait!

Ahogy a természet ébredezik és a nap sugarai egyre melegebben simogatják a földet, itt az idő, hogy konyhánkban is üdvözöljük a tavaszt. Ez a medvehagymás-articsókás quiche nem csupán egy étel, hanem egy kulináris utazás, ahol a vadregényes erdők alján megbúvó medvehagyma friss, enyhe fokhagymás aromája találkozik az articsóka karakteres, enyhén savanykás ízével. 

Képzeld el, ahogy a ropogós tésztába harapva felfedezed a tavasz ízeit és illatait. Ez a quiche nem csupán egy étel, hanem egy kulináris utazás az ébredő természetbe. Tökéletes választás egy laza hétvégi brunchhoz, vagy egy kellemes tavaszi piknikhez a szabadban.

Íme a recept: 

Hozzávalók (6 adaghoz):
  • 1 adag omlós vajas tészta
  • 200 g friss medvehagyma
  • 1 konzerv articsóka szív, lecsöpögtetve
  • 150 g ricotta
  • 3 tojás
  • 200 ml tejszín
  • 100 g reszelt parmezán
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  • Béleljünk ki egy 24 cm-es quiche formát a vajas tésztával. Szurkáljuk meg villával, majd süssük elő 10 percig.
  • A medvehagymát mossuk meg, szárítsuk le és vágjuk vékony csíkokra. Az articsóka szíveket vágjuk negyedekre.
  • Egy tálban keverjük össze a ricottát, a tojásokat, a tejszínt és a reszelt parmezán felét. Sózzuk, borsozzuk.
  • Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat és pirítsuk meg benne a medvehagymát 2-3 percig, amíg összeesik.
  • A tésztára egyenletesen terítsük el a medvehagymát és az articsókát. Öntsük rá a tojásos keveréket, és szórjuk meg a maradék parmezánnal.
  • Süssük 35-40 percig, amíg a töltelék megszilárdul és a teteje aranybarnára sül.
  • Tálalás előtt hagyjuk hűlni 10 percig.
Ez a quiche tökéletesen ötvözi a tavaszi ízeket: a medvehagyma friss, fokhagymás aromáját és az articsóka enyhe, földes zamatát. A ricotta és a parmezán krémes, gazdag ízt ad neki. Tálalhatjuk langyosan vagy szobahőmérsékleten, friss kevert salátával. A medvehagyma szezonja rövid, így ez a recept remekül kihasználja ezt a különleges tavaszi alapanyagot

Jó étvágyat!

0 Comments

Hozzászólásoddal inspirálhatsz másokat – oszd meg véleményedet!